Estem creant la web disculpeu les molesties


 
Plataforma per Susqueda Plataforma per Susqueda


Font del capgròs

Com estava previst el dissabte dia 13 de juny, a les 9 del matí varem començar amb les feines de la font, aquest primer dia varem desbrossar, treure i recollir pedres i preparar el terreny. Va ser un dia molt calorós ja de bon matí, no gaire apte per treballar a l’aire lliure, però varem aconseguir acabar la feina que teníem en ment.

Al dissabte següent a la tarda, a 2 quarts de sis, una dia amb boira, varem continuar amb la feina. Aquest cop varem tirar el tub des de on raja l’aigua fins on anirà la font, varem picar, varem fer ciment i finalment varem col·locar l’arqueta i la varem connectar…i…funciona, l’aigua raja fins on anirà la font.

Desprès de contemplar com l’aigua rajava correctament i satisfets per la feina aconseguida i que tot anava segons el previst, varem recollir totes les eines i demes estris i varem baixar a l’hostal del Coll a fer un “toc”.

La tercera jornada va ser el dia 11 de juliol a la tarda i varem començar amb la font pròpiament dita, molta pedra i molt de ciment. Com a cap de quadrilla en Joan Muntada i com a cap de la formigonera en Paul :). Els nens també van col·laborar fent una filera i acostant les pedres a on es necessitaven. A partir d’aquest dia varem tenir la gran col·laboració d’en Joan Mercader, alcalde de Susqueda,i del seu fill, veïns del Om, i així entre tots la font va començar a agafar forma.

A les vuit del vespre varem recollir tots els estris i varem anar tots a fer botifarrada. Va ser una jornada genial.

Aquest dissabte passat, 25 de juliol, varem realitzar la quarta jornada de la construcció de la Font, varem començar a les cinc de la tarda, altre cop molta pedra i molt de ciment. Aquest dia varem tenir una gran participació dels veïns del Coll i també van venir a col·laborar veïns de l’altre costat del municipi, de l’Om i del Far, que per qui no ho sàpiga es troba a no menys d’una hora de cotxe del Coll.

En Joan Mercader ens va sorprendre a tots amb la realització en pedra d’un cap de capgròs, que serà per on rajarà l’aigua, i d’una pedra plana d’uns 40x40 amb la inscripció “la font del capgròs”...la veritat es que sense aquesta aportació tan creativa la font no hagués estat la mateixa. Moltes gracies Senyor Mercader.

Aquest dia varem acabar tard, cap a les nou del vespre, i com sempre tot va quedar recollit i desprès a recuperar energies amb la botifarrada.

La propera jornada serà el dia 22 d’agost a la cinc de la tarda, creiem que aquesta ja serà l’ultima i podrem inaugurar la font. Tots esteu convidats a participar. Us deixem unes fotos.

Agraïm molt la col·laboració de tots els veïns i amics, de l’Hostal del Coll i de l’Ajuntament de Susqueda.

Ens veiem a la Font del Capgròs.

29/07/2009 Junta Directiva