Estem creant la web disculpeu les molesties


 
Plataforma per Susqueda Plataforma per Susqueda


Que passa a les rieres?

Les primeres emergencies mediambientals son a les portes del municipi. Baixant pel camí que va des de la presa, fins a la Grabulosa ens trobem amb 3 rieres, la riera del sot de l'óvac no té bona salut, no hi han peixos, ni "animalets" que visquin dins l'aigua. Despres ve la riera de ribadets, que és com haurien de ser totes les rieres del municipi: viva. Finalment trobem la riera de Rupit, al seu pas per la grabulosa, a primera vista tot sembla correcte pero si us fixeu bé no hi han peixos, ni "bitxos" d'aigua, només algues, tantes com volgueu. L'estat no millora riera amunt, de fet aquest estiu varem recorrer la riera fins al poble de Rupit i el panorama es desolador, la vegetació está molt bé pero la riera es morta.
Aquesta riera descarrega tota la seva aigua al pantá i si a mes hi sumem la sequera d'aquest any, ja podem ensumar problemes. Algunes carpes que varem capturar (i tornar al pantá!) tenien taques vermelles, i en general no s'en veuen tantes com abans.
En fí, cal que vigilem, conscienciem i si cal actuarem amb denuncies contra aquelles empreses/persones que segueixen abusant dels recursos naturals, contaminant i fent malbé el nostre entorn.

06/04/2008 Gabriele - El Rajolet