Estem creant la web disculpeu les molesties


 
Plataforma per Susqueda Plataforma per Susqueda


Ha arribat la tardor, mengerem moltes castanyes?

Com cada any ha arribat la tardor i amb ella, els seus fruits.
ja comencen a haver-hi castanyes i bolets encara que en quantitats petites.
Voldriem donar alguns consells pels que venen a visitar els nostres boscos a caçar bolets i castanyes.

Recordeu que:

Castanyes en volem menjar aquest any i l'any que vé, així NO trenque les branques dels castanyers per agafar aquelles castanyes que encara no han caigut, mai s'han quedat adalt per fer-nos la punyeta, sino perqué no estan madures. Si trenquem branques us puc assegurar que l'any que vé d'aquelles branques trencades no sortirá ni una castanya.

Aneu a caçar castanyes i bolets sempre amb cistelleta i no amb bosses de plastic, que sempre acaben trencant-se i "fastidiant" el dia, a més evitarem deixar-les tirades pel bosc, tarden anys en desfer-se i jo, personalment, ja n'estic tip de recollir la brossa dels altres.

No agafeu mes del que necessiteu, perqué heu de recollir quilos de castanyes per despres intentar col·locarles a tothom abans que es facin malbé o deixarles podrir en un sac?
Els animals del bosc les necessiten com a complement alimentari per prepararse a l'hivern, esquirols i senglars us agraïran aquest petit detallet juntament amb el de no tirar brossa a casa seva.

Els bolets que no coneixeu NO s'han de recollir i encara menys aixafar encara que sigui el bolet més mortifer de la Terra, si allá ha nascut es perqué el bosc el necessita.

Compte amb els "bitxos", l'humitat dels boscos fá sortir animalets que solen estar amagats la resta de l'any, salamandres, per exemple, s'en poden trobar en aquesta epoca, amagades sota la fullaca, tocar-les podria provocar una irritació, pero no molesten a ningú, els seu color negre i groc lluent per l'humitat en fan un autentic espectacle de la natura, son rares, per aixó si us plau, no les aixafeu.

Per respectar els altres que visiten el bosc, no crideu, sobretot si voleu veure fauna local.
Deixeu els cotxes ben aparcats, NO tanqueu camins aparcant-hi el cotxe (molts s'utilitzen per anar a finques privades).
Respecteu la propietat privada, normalment una valla s'ha posat perqué el propietari no vol ser molestat o perqué ell explota els recursos de la seva finca.
No us emprenyeu quan els del lloc passem pels camins, nosaltres també tenim drets.

Espero que la tardor us porti un bon cistell de castanyes i que podeu gaudir dels boscos de Susqueda.

Visca Susqueda!

16/10/2008 la castanyera de Susqueda