Estem creant la web disculpeu les molesties


 
Plataforma per Susqueda Plataforma per Susqueda


Recollida de brossa: QUINA VERGONYA!

Vergonya es el que no tenen els que el cap de 3 mesos de fer la primera neteja, han tornat a embrutir zones que havien quedat lliures de brossa.

Aquesta vegada el temps ens ha acompanyat el dia de la recollida, i nombrosos varen ser els participants en aquesta activitat cívica i de dignitat del poble, que varem celebrar a l'embassament de Susqueda.

Grans i petits, armats de guants i bosses, varem estar netejant al llarg de 3 hores, les vores del pantá i varem tornar a omplir fins a dalt de tot el camió del nostre Batlle que, per iniciativa propia, va posar a nostra disposició

A destacar de la recollida la troballa d'un bolso, que havia estat robat, amb una camara dígital, targetes i documentació de la propietaria. El nostre Batlle s'ha fet carrec d'entregar-ho als Mossos d'Esquadra. També varem "rescatar" les restes d'una llanxa neumática, varies cadires i tuberies del gas.

Aprofitant la recollida, l'Ajuntament va instal·lar en llocs estrategics cartells de prohibició de llençar escombraries i fer foc.
Finalment vull assignar unes notes segons els merits de cadascú:

un 10 a l'Ajuntament de Susqueda, pels cartells i el material necessari per la recollida.

un 10 a l'Alcalde i la Regidora d'Urbanisme, per participar activament a la recollida e instal·lació dels cartells.

un 10 a tots els participants, perqué ningú s'ha fet enrera per anar a treure la bruticia dels llocs més incomodes i pel suport donat en aquesta iniciativa. I en especial, agraïr als nostres nous amics de la Societat de Pesca La Gorga, pel seu suport i per ser present en totes les activitats de la Plataforma.

un 10 al Restaurant del Coll, també aquest cop s'ha fet carrec d'oferir a les seves instal·lacions l'esmorzar: botifarres, pa amb tomaquet, ví, postres, cafes i licors a tots els participants.

un 0 patatero per la brigada d'obres de Fecsa Generación, el fet de que s'anticipessin un parell de dies abans a la recollida, per netejar el camí, ens havia donat esperança de comptar amb el seu suport i d'haver-se sensibilitzat a la problematica, llastima que s'hagi desaprofitat l'ocasió ja que no s'ha retirat res que estigues més enllá de 10 centimetres de la vorera del camí o mig amagat per les romagueres, deixant aquesta tasca pels voluntaris de la Plataforma. Enterrar la bruticia no es el concepte que els de la Plataforma tenim per fer neteja, de fet li diem RECOLLIDA. Creiem que Fecsa Generación disposa de mitjants i recursos molt més grans que no la Plataforma per fer una neteja a fons de les voreres de l'embassament que li permet produïr una energia neta i respectuosa amb l'ambient. Esperem a la propera recollida poguer comptar de veritat amb el seu suport per l'organització i logistica necessaries per fer una feina ben feta i no deixar-la a mitges. Si Fecsa Generación vol dir la seva amb molt de gust publicarem en aquesta web el seu escrit.

un 0 i vergonya! pels que han abocat moltissima brossa en el caminet de baixada al pantá, allá on s’ha col·locat l’ultim dels 5 cartells, han deixat tal quantitat de porqueries que hem omplert 18 sacs amb llaunes, botelles, brics, ampolles de plastics .... Si a casa seva li agrada estar vorejats d'escombraries, que es quedin allá i facin el favor de no escampar la seva "cultura" a casa nostra i respectar alló que no es seu sino de tota la comunitat.


Recordem a tothom que degut a l'orografia del pantá, no es poden posar contenidors d'escombraries, així no queda mes remei que emportar-nos les nostres bosses i llençarles en els contenidor que hi han baixant cap al Pasteral, el que poster será utopia es demanar que s'utilitzin els contenidors de recollida diferenciada que ara gairebé trobem a tot arreu.

Us esperem a la propera activitat del dia 27 de setembre per l'anellament dels ocells.

Visca Susqueda

13/09/2008 Junta Directiva